Dinamo u finalu Kupa, Misimović opet strijelac

Preokretom do pobjede nad Volgom

Dinamo u finalu Kupa, Misimović opet strijelac

E. Škorić

Nogometaši moskovskog Dinama izborili su finale Kupa Rusije, a jedan od dva gola u pobjedi nad Volgom postigao je bh. reprezentativac Zvjezdan Misimović.

Dosta teško je Dinamo izborio finale u duelu sa znatno slabijom Volgom. Gosti su uspjeli povesti u 19. minuti pogotkom Karyake. Do odlaska na odmor, rezultat se nije mijenjao.

Moskovljani u nastavku kreću ofanzivnije na gol gostiju i u 73. minuti stižu do poravnanja. Misimović je realizirao najstrožu kaznu. Finale je Dinamu donio Andrij Voronjin pogotkom u samoj završnici utakmice, a upravo nakon sjajne asistencije našeg reprezentativca.

Misimović je u posljednje tri utakmice za Dinamo bio strijelac. Pogađao je protiv Lokomotiva, Rubina i danas protiv Volge. Inače, u tekućoj sezoni postigao je šest golova.

U finalu će Misimović i društvo igrati sa  Rubinom, koji je danas u Kazanu s 2:0 savladao Rostov. Pogotke su postigli Bocchetti i Smolinkov u posljednjih deset minuta.

Finalni susret odigrat će se 9. maja ove godine.

Ruski kup, polufinale:
Dinamo - Volga 2:1 (Misimović 73 - penal, Voronin 90/ Karyaka 19)
Rubin - Rostov 2:0 (Boccchetti 82,Smolnikov 84 - ag)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.