Drogba podsjetio na stare dane, Arsenal ipak slavio

U prijateljskoj utakmici

Drogba podsjetio na stare dane, Arsenal ipak slavio

Fudbaleri Arsenala su sinoć u San Joseu odigrali revijalnu utakmicu protiv selekcije MLS ALL-Stars u kojoj su pobijedili sa 2:1.

Topnike je u vodstvo doveo Joel Campbell, koji je u 11. minuti iskoristio jedanaesterac i pogodio za 1:0.

U drugoj minuti sudijske nadoknade, Didier Drogba je podsjetio na stare dane. Legendarni napadač Chelseaja je u prošlosti postigao mnogo pogodaka Arsenalu u londonskim derbijima, a svoje navike očigledno nije promijenio pa je to uradio i sinoć. Istina, uz dosta sreće...

Zanimljivo, Drogba je u karijeri odigrao 16 utakmica protiv Arsenala, a postigao im je isto toliko pogodaka i to na pet stadiona, u šest različitih takmičenja.


Kada se činilo da će ovaj meč završiti remijem, Chuba Akpom je donio pobjedu Arsenalu golom u 89. minuti utakmice. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

U ekipi MLS All-Stars nastupile su mnoge zvijezde poput Ville, Pirla, Dos Santosa, Giovinca, i Kake, dok je za Arsenal u drugom poluvremenu zaigrao i Xhaka.


Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi