Hadžić: Hajduk je veliki klub, Ibričić mi je sve rekao

Stoper Rieda u razgovoru za SportSport.ba potvrdio

Hadžić: Hajduk je veliki klub, Ibričić mi je sve rekao

Ekipa splitskog Hajduka izrazila je interesovanje da u svoje redove dovede potencijalnog reprezentativca Bosne i Hercegovine Anela Hadžića.

U Hajduku se žele pojačati mladim i talentovanim stoperom Rieda, a Hadžić je u razgovoru za SportSport.ba potvrdio kako postoji interes Hajduka, ali i druga dva kluba.

"Da, upoznat sam sa činjenicom da me traži Hajduk. Ipak, ništa još nije definitivno. Vidjećemo kako će se stvari odvijati, ali istina je da ima kontakata sa Hajdukom", kaže Hadžić za SportSport.ba.

Hadžić se o situaciji u Hajduku posavjetovao sa reprezentativcem Bosne i Hercegovine Senijadom Ibričićem, koji mu je o ekipi sa Poljuda rekao sve najbolje.

"Znam da je Hajduk veliki klub sa velikim ambicijama. Pričao sam malo sa Senijadom Ibričićem i on mi je rekao da ne bih pogriješio kada bih otišao u Hajduk. Senijad mi je rekao da je Hajduk veliki klub i sjajna odskočna daska. Potrebno mi je igranje u jednom takvom klubu kako bih se nametnuo i selektoru Safetu Sušiću za reprezentaciju BiH. Splitska je ekipa ime priznato u Evropi".

Međutim, nije samo Hajduk zainteresovan za Hadžića.

"Da, istina je da imam još dvije druge konkretne ponude, pa moram sve dobro razmotriti i vidjeti. U ovom trenutku ne bih o imenima druga dva kluba, ali bi se sve uskoro trebalo znati".

Hadžić se dugo nalazi u kombinacijama za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Ovih dana bih trebao riješiti pitanje pasoša i ostalh papira i da se to konačno već jednom riješi kako bih mogao igrati za reprezentaciju BiH. To mi je sve teret, ali optimista sam i očekujem da se i to uskoro riješi", dodao je Hadžić na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.