Hajduk posramio Zadar, dvije asistencije Vršajevića

HNL, peto kolo

Hajduk posramio Zadar, dvije asistencije Vršajevića

Osim vodećeg dvojca na tabeli HNL-a iu posljednje vrijeme u najboljoj ligi naših zapadnih susjeda briljira splitski Hajduk. 

Bili su večeras u svom Poljudu posramili Zadar pobijedivši ga sa visokih 6:0. Seriju pogodaka otvorio je Caktaš iz penala već u 12. minutu utakmice.

2:0 bilo je u 25. minutu, Avdija Vršajević sjajno je probio po desnoj strani, a potom uposlio strijelca Maglicu. Do odlaska na odmor mreža Zadra još se jednom zatresla, a pogodio je Kouassi.

Isti igrač bio je strijelac i za 4:0 u šestom minutu nastavka. Gotal je tri minuta kasnije ponovo nakon asistencije Avdije Vršajevića, pogodio za 5:0, da bi konačnih 6:0 postavio Maglica svojim drugim golom dvadeset minuta prije kraja utakmice.

Avdija Vršajević igrao je svih devedeset minuta u timu Hajduka, dok je Tino Sven Sušić izašao u 64. minutu. Hajduk je trećeplasirani tim na tabeli sa pet bodova manje od Dinama i Rijeke.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.