Holanđani će putovati na svemir ako osvoje SP
Foto: EPA

Kompanija SXC motivisala Oranje

Holanđani će putovati na svemir ako osvoje SP

E. Škorić

Postanu li kojim slučajem svjetski prvaci, holandski reprezentativci putovat će u svemir.

SXC je agencija koja nudi turističke posjete svemiru i njeno vodstvo odlučilo je nagraditi takvom jednom posjetom sve članove reprezentacije Holandije ukoliko bi ovi osvojili SP u Brazilu.

U holandskoj SXC kompaniji su, jasno, motivisani 'letom' Robina van Persieja nakon pogotka Španiji u prvom kolu grupe B protiv Španije (5:1).

"Kao holandska firma smo jako ponosni na ono što rade Holanđani u Brazilu. Pogodak Van Persieja nas je natjerao da napravimo nešto posebno. Ako osvoje SP vodit ćemo ih na 103 kilometra od zemlje", poručio je suosnivač SXC-a Michiel Mol.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inae, prve komercijalne letove ova kompanija će organizovati naredne godine, a jedno takvo putovanje košta 70.000 eura. Holandski igrači imaju besplatno. Potrebno je samo da - budu prvaci svijeta. 

Ovome dodajmo da izabranici Louisa van Gaala u osmini finala igraju protiv Meksika. Taj susret na programu je u nedjelju u 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.