Ibišević: Dobio sam apsolutnu podršku kluba

Zmaj za SportSport.ba

Ibišević: Dobio sam apsolutnu podršku kluba

Da je Vedad Ibišević za Stuttgart bitan igrač, više puta tokom prelaznog roka istakli su trener Švaba Armin Veh i sportski direktor Fredi Bobić. Ipak, koliko im je bitan pokazali su danas. Na dan kada napadač fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine slavi svoj 30. rođendan, klub sa kojim ga je ugovor vezivao do 2016. godine, saopštio je da je bh. reprezentativac potpisao produženje ugovora na dodatnu godinu.

Iako je bilo nekih prilično zanimljivih ponuda, pogotovo iz engleske Premier lige, momak rođen u Vlasenici prija tačno trideset ljeta odlučio se za produženje saradnje sa svojim sadašnjim klubom na dodatnu godinu, a u razgovoru za SportSport.ba kaže kako je za to imao više razloga.

"Bilo je više razloga zbog kojih sam se odlučio produžiti ugovor na dodatu godinu, uprkos činjenici da je bilo nekoliko zanimljivih ponuda. Mislim da mi, prije svega, liga odgovara, dobro mi je u Stuttgartu. Iako tako nije bilo u finišu prošle sezone. Neke stvari su se u klubu promijenile, a ja sam dobio apsolutnu podršku ljudi u klubu, ali i trenera", rekao je bh. reprezentativac Vedad Ibišević na početku razgovora za SportSport.ba.

Bh. napadač priznaje da je u drugom dijelu prošle sezone u klubu vladala totalno drugačija situacija. Nakon pet utakmica suspenzije zbog crvenog kartona, te dolaska Huuba Stevensa Ibišević se našao na klupi, ali i sam priznaje da je ispao iz pravog ritma.

"Situacija je bila teška, sasvim drugačija u odnosu na sada. Ja sam imao suspenziju od pet utakmica, a Stevens je imao misiju da spašava klub od ispadanja. U tim trenucima ja sam možda bio van ritma, ali ne zamjeram mu. Čovjek je ostavio klub u ligi. Sada su stvari totalno drugačije i osjetim tu podršku koju imam", kazao nam je Vedo sa posljednjeg dana priprema.

U posljednjih nekoliko sezona klub iz grada automobila tavori pri dnu Bundeslige ali sa Arminom Vehom, koji je donio posljednju šampionsku titulu ekipi sa Mercedes-Benz Arene, stvari bi trebale krenuti uzlaznom putanjom.

"Od ove sezone realno ne možemo očekivati puno. Zna se koja su to 3-4 kluba koja će se boriti za vrh, dok mi spadamo u red onih koji će se boriti za sredinu tabele, a takvih timova, tog kvaliteta, ima najviše. Tri loše utakmice odvode nas na dno, baš kao što nas i tri dobra rezultata približavaju vrhu", istakao je Ibišević koji je u dosadašnje 72 utakmice u dresu Stuttgarta postigao 33 gola.

Historijski golovi za omiljeni tim

Za ime i prezime Vedada Ibiševića vezanim su historijski golovi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Vedo je u Kaunasu "kuglu" pospremio u mrežu iza leđa golmana Litvanije, i tako "maloj" zemlji osigurao nastup na velikom takmičenju. Ni Svjetsko prvenstvo nije moglo proći, a da ga ne obilježi Vedo. Zabio je Ibišević historijski, prvi, gol za Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu. Mundijal je prošao, emocije su se slegle, a "devetka" Stuttgarta i reprezentacije BiH o nastupu na SP-u kaže:

"Sigurno je da će nastup na Svjetskom prvenstvu ostati hajlajt moje karijere, bio je to fantastičan doživljaj. Bez obzira na očekivanja mislim da je to jedno veliko iskustvo. Biti na SP-u nije neuspjeh iako smo se svi nadali drugom krugu. Mislim da to što nismo uspjeli nije toliko loše, ja u tome vidim jednu izuzetno pozitivnu sliku".

Biće emotivno na Tušnju

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ibiševića uskoro sa reprezentacijom BiH očekuju novi izazovi, od koji jedan itekako emotivan. Vedad će po prvi put u omiljenom dresu zaigrati na Tušnju, na travnjaku na kojem je imao svoje prve susrete sa "bubamarom".

"Biće interesantno, sasvim sigurno. Tu sam počeo, kao klinac sam dohvaćao lopte tokom utakmica Zmaja od Bosne. Biće vjerovatno emocija", rekao je Ibišević na kraju razgovora za SportSport.ba, a mi smo mu uz rođendansku čestitku zaželjeli dvocifreni golgeterski učinak u narednoj sezoni Bundeslige.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti