Igrači iz Azije i Afrike donijeli probleme Barceloni

Bez transfera za Katalonce

Igrači iz Azije i Afrike donijeli probleme Barceloni

E. Škorić

Španski nogometni klub Barcelona dobila je zabranu poslovanja u naredna dva prijelazna roka.

Danas je objavljeno kako je Barcelona prekršila Pravilnik o transferima, pa će Katalonci sljedeći ljetni, zatim i zimski prijelazni rok mirovati, odnosno neće imati pravo da dovodi igrače.

"Međunarodni transferi dopušteni su samo ukoliko igrač ima 18 godina ili više, no Barcelona je to pravilo prekršila", rekao je novinar katalonskog radija Ernest Macia za BBC Radio 5.

U Barcinoj mladoj momčadi su trojica igrača iz Južne Koreje, među kojima i 15-godišnji Lee Sung Woo, kao i nekolicina mladih igrača iz Afrike.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U tim transferima Barca nije ispunila tri uvjeta koja FIFA traži, a to je da roditelji moraju s igračem preseliti u drugu državu zbog nenogometnih razloga, ukoliko je igrač između 1 i 18 godina dozvoljen je prelazak unutar Evropske unije ili je transfer dozvoljen ako igrač seli u klub koji je 50 kilometara ili manje udaljen od državne granice.

U katalonskom klubu najavili su žalbu, a ako ista ne bude prihvaćena, očekuje se da se žale Sportskom arbitražnom sudu u Lausannei. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.