Igrači švicarskog kluba umjesto na trening morali u tvornicu

Nema bolje motivacije

Igrači švicarskog kluba umjesto na trening morali u tvornicu

Teme:

Paolo Tramezzani, trener švicarskog prvoligaša Lugana, na originalan način je kaznio svoje fudbalere. 

Nakon što je Lugano poražen od Thuna sa ubjedljivih 5:2, Tramezzani  je sljedećeg dana odlučio svoje igrače, umjesto na trening, odvesti na izlet u tvornicu kako bi jednostavno znači cijeniti ono što imaju. 

Cilj Tramezzanija je bio da igrači vide kako obični ljudi, odnosno njihovi navijači koji plaćaju ulaznice kako bi ih gledali, zarađuju novac u radnom vremenu koje započinje u šest ujutro. 

"Želio sam da igrači shvate kako 'obični' ljudi krvavo zarađuju novac radeći teške poslove čim sunce izađe", objasnio je svoj potez Tramezzani. 

Ko zna, možda se Tramezzanijev potez ispostavi kao pun pogodak. Sve će biti jasnje već početkom aprila kada se nakon reprezentativne pauze nastavlja prvenstvo u Švicarskoj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi