Iniesta: Halilović je tip igrača kakav je trebao Barceloni

Iniesta: Halilović je tip igrača kakav je trebao Barceloni

Barcelona je svoj tim pojačala sa dva Hrvata, Alenom Halilovićem i Ivanom Rakitićem, te sjajnim Luisom Suarezom i Jeremiya Mathiyeua.

Zadovoljstvo zbog angažmana pomenuta tri pojačanja nije krio ni Andres Iniesta.

„U ovom trenutku Suarez je jedan od najboljih napadača na svijetu. Našem će timu pridonijeti ambicijom, sposobnošću postizanja golova, radom i pokretljivošću. Za nas vezne fudbalere imati nekoga poput Suareza kojem se može dodati lopta to je sjajna stvar. Sa Rakitićem sam dva dana, a sa Mathieuom jedan. Svjesni smo njihovih kvaliteta i onoga što mogu napraviti za tim. Klub je napravio ono što je bilo potrebno, znali su šta nedostaje,“ izjavio je Iniesta te prokomentarisao angažman Alena Halilovića:

„Vrlo kvalitetan igrač, tip fudbalera kakve Barcelona traži. Mlad je i vješt,“ zaključio je Iniesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.