Trener FK Sarajevo pred Zariju

Janjoš: Uvjeren sam da možemo proći dalje

FK Sarajevo će sutra na Koševu ugostiti Zariju Balti u revanš utakmici 1. pretkola Evropske lige.

Prvi meč odigran u Moldaviji okončan je pobjedom Zarije rezultatom 2:1, pa je pred fudbalerima bh. predstavnika zadatak da nadoknade zaostatak i izbore plasman dalje, što se od njih i očekuje.

Povodom predstojeće utakmice je danas u prostorijama bordo kluba upriličena konferencija za štampu, na kojoj se prisutnim obratio šef stručnog štaba FK Sarajevo Mehmed Janjoš.

"U Moldaviji smo odigrali katastrofalno prvo poluvrijeme, ali je drugo bilo kud i kamo bolje i s tim postignutim pogotkom nam se otvaraju dobre šanse da prođemo dalje. Imamo veliku želju da prođemo dalje, a pred sobom imamo jedan zahtjevan zadatak i iskusnu ekipu, ali uvjeren sam da možemo dalje", rekao je Janjoš, te nastavio:

"Kada je riječ o povredama, imamo problema sa Mersudinom Ahmetovićem kojeg muči loža. On je upravo na pregledima, a iskreno nisam optimista. Ako ne bude spreman, morat ćemo tražiti alternative ali imamo plan B. Vidjet ćemo, imamo neka rješenja. Ne želimo da kukamo niti imamo vremena za to, ko god bude igrao u napadu mora dati maksimum da prođemo u drugo pretkolo".

"Imamo dosta mladu ekipu koja je igrala loše u prvom poluvremenu, a vjerujte da ni nama nije jasno kako smo toliko griješili u prvih 45 minuta. Nadamo se da se takvo poluvrijeme više neće ponoviti. Slažem se da su izmjene dale napredak u našoj igri, ali isto tako komplet ekipa se podigla. Trebali smo postići još jedan gol. Što se tiče Rahmanovića, on će biti pojačanje i vidi se da je kvalitetan, ali još nije potpuno fizički spreman".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Sarajevo mora igrati agresivno i napasti protivnika i sigurno je da će i gledaoci moći uživati. Moramo pobijediti i dat ćemo sve od sebe da prođemo dalje", zaključio je trener Sarajeva.

Meč Sarajeva i Zarije igra se sutra (četvrtak) na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović - Hase s početkom u 20 sati, uz direktan TV prenos na Areni Sport.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi