Junak Real Madrida nada se novim trofejima u ovoj sezoni

Gareth Bale junak madridskog kluba

Junak Real Madrida nada se novim trofejima u ovoj sezoni

Real Madrid je sinoć u finalu Kupa kralja slavio protiv Barcelone rezultatom 2:1. Kraljevi su tako osvojili svoj prvi veliki trofej u sezoni, a jedan od najzaslužniji za to je strijelac pobjedničkog gola, Gareth Bale. 

Velšanin je nakon utakmice priznao da je postigao najvažniji pogodak u svojoj karijeri. Bale je gurnuo loptu pored Bartre na centru terena, uz lijevu aut liniju, izašao sam pred Pinta i poslao loptu u mrežu Katalonaca. Nakon utakmice pomoćnik Carla Ancelottija, Paul Clement rekao je kako nije siguran da je ikada u karijeri vidio takav pogodak. Priznao je Bale da je gledao samo loptu, iako su jako blizu njega u trenutku bili Ancelotti i Martino. 

"Postigao sam sličan gol za Vels, ne tako davno. Bilo mi je bitno samo da ga pretrčim i da nastavim trčati, na svu sreću uspio sam postići pogodak. Gledao sam samo u loptu," rekao je nakon utakmice Velšanin. Pogodak koji je postigao Bale pokrenuo je lavinu smiješnih slika i klipova, a nakon utakmice Bartra je rekao kako nije bilo šanse da stigne Velšanina. Čak je priznao i da je imao grčeve u mišićima u tom trenutku. 

Junak Realove pobjede bio je oduševljen onim što je vidio pri povratku u Madrid, kada je Kraljeve dočekao veliki broj navijača, a Velšanin se nada da će se takav dolazak ponoviti sredinom mjeseca maja. Ipak prije samog odlaska u Lisabon Madriđane očekuju aktuelni prvaci Evrope, a to će biti izuzetno težak dvomeč za Real Madrid. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nevjerovatan je osjećaj osvojiti prvi trofej i nadam se da će ih biti još mnogo. Nevjerovatno je zaista. Uvijek sam gledao Real i želio sam doći kako bih osvajao trofeje. Sada je najvažnije da ostanemo čvrsto na zemlji. Bayern Minhen je veliki tim i mi moramo ići iz utakmice u utakmicu," rekao je Bale. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.