Kosorić nakon pobjede

Kosorić: Cilj je ostvaren

Željezničar je danas na Malti lagano s 2:0 savladao ekipu Balzana.

Jedan od najzaslužnijih za činjenicu da ekipa s Malte nije ni pogledala na gol Plavih je štoper Aleksandar Kosorić.

Kosorić ističe da je cilj prije meča bila pobjeda bez primljenog pogotka.

"Došli smo sa jednim ciljem. To je bila pobjeda bez primljenog gola. Taj cilj smo ostvarili. Nije bila laka utakmica. Na vrijeme smo postigli pogotke, što nam je olakšalo meč i priveli smo na kraju meč kako treba", rekao je Aleksandar Kosorić.

Vrijeme je bilo sparno, teren loš, pa je Željo srećom stigao do golova na vrijeme.

"Sigurno je da nam je danas bilo jako teško igrati. Srećom, mi smo golove postigli na vrijeme, pa nam kasnije to nije utjecalo puno u daljem tijeku meča. Sad imamo revanš i imamo još da igramo", govori Kosorić.

Tim s Malte je za revanš najavio nekoliko novih igrača. Međutim, Kosorić tvrdi kako to ništa neće promijeniti u njihovoj igri.

"Mislim da to neće mnogo promijeniti u njihovoj igri. Nisu oni toliko kvalitetni da mogu išta napraviti s dodatna dva-tri igrača. Igrali su preko granice dozvoljenog. Da je bio drugi sudija, jedan ili dva igrača ne bi završili utakmice. Igrali su vrlo oštro tijekom kompletne utakmice danas", ističe Kosorić, koji je o činjenici da domaći nisu uputili šut na gol rekao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"To je super, to je pobjeda za nas odbranu. Pokazali smo da smo se uigrali jako dobro i nadam se da ćemo nastaviti ovako. Blagojević je dobar igrač, koji nam je pojačao sredinu", istakao je Kosorić.

 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.