Kraljevi sigurni protiv Sportinga

Primera, 34. kolo

Kraljevi sigurni protiv Sportinga

M. Šljivak

Fudbaleri madridskog Reala savladali su na Santiago Bernabeu stadionu ekipu Sportinga iz Gijona rezultatom 3:1 u susretu 34. kola španske Primere.

Real je susret otvorio sa dva neprecizna pokušaja Ronalda, da bi na drugoj strani veoma dobru priliku propustio Oscar Trejo u 14. minuti, no njegov udarac je odbranio Casillas.

Uzvratio je u 22. minuti dalekometnim pokušajem Marcelo, ali bez problema je njegov udarac zaustavio golman Gijona Juan Pablo. Sporting je u ovom susretu igrao na kontranapade, a u 30. minuti nakon solo prodora sjajnog Treja, Sergio Ramos loptu zaustavlja rukom, a sudija pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođač je De las Cuevas za vodstvo Sportinga od 1:0.

Real je do izjednačenja stigao u 37. minuti. Ramos je upotio fantastičan šut, a Higuain je glavom pogodio za 1:1. Real je i nakon gola napadao, a najbolju priliku da na poluvrijeme odu sa vodstvom propustio je Nuri Sahin. Odlično je šutirao, no lopta je pogodila prečku Juana Pabla.

Početak drugog poluvremena pripao je Kraljevima. Dominirali su izabranici Josea Mourinha, no nisu uspjeli da ozbiljnije ugroze gol Sportinga. Iako je Real napadao, njihovi napadi su se uglavnom završavali ispred šesnaesterca Sportinga, ili dalekometnim pokušajima Kraljeva koji su završavali daleko od gola.

Lijepu priliku je imao Gonzalo Higuain, ali je njegov šut završio tik uz desnu stativu Juan Pabla. Real do preokreta ipak dolazi u 74. minuti utakmice. Di Maria je uputio odličan centaršut u kazneni prostor, a Ronaldo glavom sa desetak metara pogađa za vodstvo od 2:1.

Pet minuta kasnije Sporting je ostao sa igračem manje na terenu nakon što je drugi žuti karton dobio Roberto Canella, a dvije minute po isključenu Real je došao do novog gola. Ozil je uposlio Benzemu koji bez problema matira Juan Pabla za već tada osigurana tri boda Reala i vodstvo do 3:1.

Bio je to 107. gol Reala u ovoj sezoni Primere, a iako su do kraja pokušali ući u historiju sa najviše golova u jednoj sezoni na njihovu žalost nisu uspjeli pa je ostalo 3:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 



Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije