Luiz ide u PSG, Parižani za tri stopera izdvojili 123 miiona

Tranfser završen

Luiz ide u PSG, Parižani za tri stopera izdvojili 123 miiona

E. Škorić

Chelsea i PSG dogovorili su transfer brazilskog stopera iz Londona u Pariz.

Luiz se nalazi u Brazilu u kampu reprezentacije, a u međuvremenu je postignut dogovor o njegovom prelasku iz Chelseaja u PSG.

Brazilac je u Sao Paulu danas prošao liječničke preglede, te će definitivno karijeru nastaviti na Parku Prinčeva. On je treće veliko pojačanje PSG-a u zadnjoj liniji i postat će najskuplji defanzivac na svijetu.

Naime, kako navode mediji, PSG će Chelseaju isplatiti 50 miliona eura. Francuski klub je ranije doveo još dva Brazilca - stopera. Thiaga Silvu su platili 42 miliona, a Marquinhosa 31 milion.

Dakle, PSG je za trojicu stopera platio 123 miliona eura! Čini se da i ove godine u gradu svjetlosti imaju velike planove. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.