Messi i Neymar ne mogu igrati ako Barca bude u finalu LP

Predsjednik UEFA-e objasnio zašto

Messi i Neymar ne mogu igrati ako Barca bude u finalu LP

E. Čaušević

Iako postoje male šanse da Barcelona izbori plasman u četvrtfinale Lige prvaka, čelnici katalonske ekipe moraju misliti i o mogućnosti da se njihov tim plasira u finale.

Naime, finale Lige prvaka ove godine igra se u Cardiffu, a problem UEFA-i prave politika Velike Britanije jer je odlučeno da ova država napusti Evropsku Uniju. Ova odluka će znatno utjecati na fudbal jer će timovi koji budu putovali u Englesku morati izvaditi dodatnu dokumentaciju za ulazak u Veliku Britaniju.

Predsjednik UEFA-e, Aleksander Ceferin, u svom intervjuu za New York Time otkrio je koliko ova odluka može ugroziti fudbal. On je za primjer naveo da Barcelona ne bi mogla računati na Lionela Messija i Neymara u finalu ove godine jer oni ne bi mogli ući u Veliku Britaniju.

"Neymar i Messi imaju u toku suđenja za utaju poreza. Ove godine finale Lige prvaka igra se u Cardiffu i oni ne bi mogli nastupiti. Politika Velike Britanije zabranjuje novim zakonima ulazak u državu osobama koje imaju bilo kakav spor ili suđenje u državama u kojima borave. Pokušavamo to promijeniti barem za fudbalera, ali kako stvari stoje to će biti jako teško", rekao je Cerefin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi