Misimović se u deset dana borio na tri kontinenta

Zvjezdan Misimović u odličnoj formi

Misimović se u deset dana borio na tri kontinenta

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović opet je u centru pažnje u Kini. 

I pored poraza od Central Coast Marinersa Misimović je odigrao utakmicu na vrhunskom nivou, pišu kineski mediji. Njegovi filigranski precizni centaršutevii opet su bili velika prijetnja protivničkim odbranama. Misimović je nekoliko puta svojim centaršutevima unio paniku u protivničku odbranu. 

 

Sjajno je pronašao nekoliko puta još jednog bh. internacionalca Zlatana Muslimovića, ali se rezultat nije mijenjao. Gol je došao nakon još jednog ubačaja Misketa, a Australci su sami zatresli svoju mrežu. Ipak Misketova lucidnost i majstorstvo nisu pomogli Guizhou da dođe do bod(ov)a. 

 

Podsjetimo Misimović je 22. marta bio jedan od najboljih Zmajeva u Zenici. Učestvovao je kod sva tri gola i vodio nas do velikog trijumfa. Samo sedam dana kasnije proglašen je za najboljeg igrača trećeg kola u Kineskoj ligi, da bi jučer igrao u Australiji protiv Marinersa. Miske je tako u samo deset dana vodio bitke na tri kontinenta, sa zaista velikim uspjehom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije