Muslimović stigao do svog devetog gola u Kini

Guizhou Renhe osvojio bod protiv Liaoninga

Muslimović stigao do svog devetog gola u Kini

Edmir Škorić

Iskusni bh. napadač Zlatan Muslimović ponovo se upisao u strijelce. Umalo je donio momčadi Guizhou Renhe pobjedu na gostovanju kod Liaoninga. Domaćin je smanjio tek u finišu utakmice.

Njegova momčad gostovala je u 17. kolu kineske Superlige kod Liaoninga i remizirala s 1:1. Upravo je Muslimović postigao jedini pogodak za goste na utakmici. Dogodilo se to dvije minute prije kraja prvog dijela.

I kad se činilo da će gosti odnijeti čitav plijen, Shaping je u 89. pogodio za konačnih 1:1.  

 

Ovo je bio deveti gol nekadašnjeg bh. reprezentativca. 

 

Vodeći u kineskog Superligi je Guangzhou Evergrande, drugi je Jiangsu Sainty koji ima 4 poena prednosti nad Muslimovićevim Guizhou Renheom, a treći Beijing Guoan sa jednim poenom prednosti. Guizhou Renhe je na 4. mjestu sa 27 bodova.

Shanghai Shenhua kojem se jučer priključio Didier Drogba nalazi se na 12. mjestu sa utakmicom više i 17 bodova zaostatka za prvoplasiranim Guangzhou Evergrandeom.

Sezona u Kini stigla je do polovine sa utakmicama 17. kola koje se igraju ovog vikenda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti