Neymar neće tužiti Barcu jer vjeruje da će dobiti novac

Želi 26 miliona eura za "lojalnost"

Neymar neće tužiti Barcu jer vjeruje da će dobiti novac

E. Čaušević
Teme:

Neymar je prije desetak dana zvanično napustio Barcelonu i potpisao je za PSG u najskupljem transferu u historiji fudbala.

Parižani su odlučili da aktiviraju otkupnu klauzulu brazilskog igrača koja je iznosila nevjerovatnih 222 miliona eura što je daleko najskuplji transfer u historiji fudbala. Iako su navijači Barcelone vjerovali da će Neymar ostati jer je prošao skoro cijele pripreme na kraju se desilo upravo suprotno.

Nakon transfera pojavile su se priče da je Neymar namjerno čeka da počne avgust jer je imao klauzulu u ugovoru s Barcom da će dobiti 26 miliona eura za "lojalnost" ako ostane u klubu do 31. jula. Neymar je to učinio, a dva dana kasnije potpisao je za PSG.

Njegov otac je nakon toga izjavio da očekuje od Barcelone da plati 26 miliona eura jer je to stavka koja je bila u ugovoru. Međutim, iz katalonskog kluba su poručili da Neymar neće dobiti taj novac jer je na kraju prevario Barcelonu i otišao u PSG:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako se spominjalo da bi cijeli slučaj mogao na sud na kraju je Neymarov advokatski tim odlučio da smiri situaciju. Oni su poručili da neće tužiti Barcelonu jer Neymar vjeruje da će dobiti novac koji mu ovaj klub duguje jer je ostao u veoma dobrim odnosima s čelnicima Barcelone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi