Osim: Ne zaboravite da Napoli nije dao gol Plzenu u dva meča

"Oni su bolji i to je to"

Osim: Ne zaboravite da Napoli nije dao gol Plzenu u dva meča

Menadžer Željezničara Amar Osim istakao je kako je njegovoj ekipi trebalo puno toga da se poklopi za prolaz protiv kvalitetnog Plzena.

"Bilo je za očekivati, logički, to je neka pravda, da nam se neće sve poklopiti u drugoj utakmici. Ovakvu ekipu se može proći samo ako se sve stvari poklope. Previše stvari nam se nije poklopilo i to je to", rekao je Osim, dodavši:

"Primili smo jako brzo gol, imali smo dvije povrede, tako da bez obzira što smo ostali s igračem više, što je ogromna stvar kada igrač protiv ovakve ekipe, ali smo već gubili 2:0. Ostaje žal što smo kasno dočekali tu njihovu pogrešku. Nesretni smo što smo u ovom dvomeču dobili tako jakog protivnika. Nekog slabijeg protivnika bi prošli sa četiri postignuta gola".

"Nismo imali kvalitet da preokrenemo, a bolja ekipa bi ih pobijedila na 2:1. Oni su se branili, ali tu je bilo puno prostora za centaršut, pas, za prići, za zamahnuti. Imamo neke mlade igrače, neke koji su malo umorni, neke koji malo previše hoće... Samo jedan gol je trebao da se stvari dramatično okrenu jer smo imali taj mali dodatni impuls da damo taj gol koji bi psihološki digao i nas i publiku, a njima bi unio nervozu", istakao je Osim, nastavivši:

"Ne treba zaboraviti da ova ekipa nije primila gola u dva meča s Napolijem i koja je jedan gol primila u dva meča s Atleticom. To je disciplinovana ekipa koja se zna braniti. Vidjeli ste debelog kapitena, baca se mali kao lav... Darida je superjak igrač, čitavu utakmicu je proveo u nekakvim stvarima koje nisu najljepše za vidjeti, ali je svoj dio posla odradio".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Puno smo se potrošili, Bučan i Urdinov su "poginuli", a imali smo i dvije prisilne zamjene. Mjesec pauze za obojicu večeras povrijeđenih. Benji je otišlo koljeno, a Škaljić je slomio ruku", zaključio je na kraju menadžer Željezničara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.