Pojačanja platili 7500 funti, ali igraju u polufinalu Kupa

Pojačanja platili 7500 funti, ali igraju u polufinalu Kupa

M. Šljivak

Ekipa Bradforda, član četvrtog ranga engleskog nogometa napravila je pravu senzaciju sinoćnjim izbacivanjem Arsenala iz Liga kupa.

Bradford je nakon penala izbacio Topdžije rezultatom 4:3, a interesantna je činjenica da je ovaj četveroligaš svoja ovosezonska pojačanja platio 7500 funti. Kompletna suma potrošena je za dovođenje napadača Jamesa Hansona, koji je stigao iz lokalnog niželigaša Guiseleya.

Ekipa Bradforda je početkom ovog stoljeća provela dvije sezone u Premiershipu, nakon čega je uslijedio pad, te se tim trenutno takmiči u četvrtoj ligi Engleske (Ligue Two). Bradford je trenutno na četvrtoj poziciji tabele sa veoma izglednim šansama da se u narednoj sezoni plasira u veći rang takmičenja.

Ukoliko budu igrali i svoj polufinalni susret kao ovaj protiv Topdžija, ne bi čudilo da ovaj tim gledamo i u finalu Liga kupa, što bi bio najveći uspjeh tima još od davne 1911. godine kada su osvojili FA kup.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.