Pomor Bosanaca u prvom kolu DFB Pokala
Foto: Kicker.de

Iznenađenja u prvoj rundi

Pomor Bosanaca u prvom kolu DFB Pokala

Nova sezona Bundeslige još uvijek nije počela, dok su takmičenja u Cvajti i Regionalnoj ligi već u toku. Ipak, u proteklih nekoliko dana svoje prve zvanične utakmice odigrali su i bundesligaški klubovi u okviru 1. kola DFB Pokala.

Prvo kolo najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Njemačkoj bilo je kobno za nekoliko bundesligaških klubova, a iz DFB Pokala već nakon prve runde eliminisane su i ekipe u kojima nastupaju i bh. fudbaleri.

Tako je u prvom kolu takmičenje okončao Ibiševićev Stuttgart, a po ekipu Armina Veha bio je koban sastav Bochuma za koji nastupa Adnan Zahirović. Bochum je kao domaćin slavio sa 2:0. Ovim porazom sezona nije najbolje startala za popularne Švabe.

Ipak, još neugodnije iznenađenje svojim navijačima priredila je ekipa Schalkea. Klub našeg Seada Kolašinca poražen je sa 2:1 na gostovanju kod trećeligaša Dynamo Dresdena.

Od DFB Pokala u prvoj rundi se oprostio i novi bundesligaš Paderborn. Sastav u kojem nastupa Mario Vrančić poražen je nakon produžetaka na gostovanju kod novog člana 2. Bundeslige RB Leipziga.

Freiburg je slavio sa 2:0 u gostima kod Triera, a Mensura Mujdže nije bilo u sastavu SC-a. Izet Hajrović je postigao svoj prvijenac u dresu Werdera u teško izborenom prolazu u drugi krug protiv Illertissen. Aalen je nakon penala prošao Schwarz-Weiss Rehden, ali na golu nije bilo bh. reprezentativca Jasmina Fejzića.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Damir Vrančić je prolaz svog Eintracht Braunschweiga gledao sa klupe, dok je njegov bivši saigrač Ermin Bičakčić bio strijelac u visokoj pobjedi Hoffenheima nad Palomom od 9:0. U sastavu TSG-a nije bilo Sejada Salihovića.

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije BiH Emir Spahić odigrao je svih 90 minuta u stoperskom paru sa mladim Hrvatom Tinom Jedvajem u visokoj pobjedi Bayera od 6:0 na gostovanju kod Alemannije Waldalgesheim. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.