Prosinečki novi selektor Azerbejdžana?

Prosinečki novi selektor Azerbejdžana?

A. Beganović

Hrvatski fudbalski stručnjak Robert Prosinečki najvjerovatnije je novi selektor reprezentacije Azerbejdžana, javljaju tamošnji mediji.

Rober Prosinečki, koji je bio jedan od kandidata za preuzimanje našeg nacionalnog tima, obavio je prvu rundu pregovora sa čelnicima Fudbalskog saveza Azerbejdžana.

Prosinečki će, prema pisanju azerbejdžanskih medija, ukoliko ne bude iznenađenja, kao novi selektor biti predstavljen 2. decembra.

Reprezentaciju Azerbejdžana će, ukoliko dođe do potpisa ugovora, predvoditi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, ali i u onim za Svjetsko prvenstvo 2018. godine koje će se održati u Rusiji.

Ukoliko preuzme reprezentaciju Azerbejdžana, hrvatski stručnjak će navodno inkasirati milion i pol dolara, a na mjestu selektora naslijedit će njemačkog stručnjaka Bertija Vogtsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.