Rezultat ne garantuje miran revanš, ali igra sigurno da!

Sarajevo - Zeta 2:1

Rezultat ne garantuje miran revanš, ali igra sigurno da!

E. Škorić, foto: A. Balić

Nogometaši Sarajeva, rezultatom 2:1, savladali su crnogorsku Zetu u prvom susretu trećeg pretkola Evropske lige. Iako nadigrani, gosti su uspjeli iz jedinog pravog pokušaja postići pogodak i otežati posao našem predstavniku pred uzvrat.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Sarajeva, kojem je jako malo nedostajalo da na odmor ode sa velikih 2:0. Izabranici Dragana Jovića očitali su Crnogorcima lekciju, imali daleko veći posjed lopte, više prilika, no Zeta je uspjela postići pogodak u samom finišu.

 

Uvodnih desetak minuta proteklo je u izjednačenoj igri, ali bez ijedne ozbiljnije prilike. U 11. minuti Suljić odlično šalje loptu za Hadžića, iskusni domaći napadač ne uspijeva doći do nje. Minutu kasnije Belošević izvodi korner, Hadžić najviše skače, ali na kraju, iz teške pozicije, loptu šalje iznad gola. 

 

U 14. minuti Belošević se odvažio na dalekometni udarac, nije bio precizan - prebacio je čitav gol. Koševo se "zapalilo" u 17. minuti. Jedan Zetin igrač pokušao je izbaciti loptu iz svog šesnaesterca, Sesar je blokirao, lopta se odbila do Suljića, ovaj si najprije napravio prostor, a onda sjajnim udarcem desnom nogom loptu poslao u suprotni ugao nemoćnog golmana Zete Brnovića.

 

Opasan napad Zete u 19. minuti, ali Bandović, golman koji je večeras upisao debi za Sarajevo, u maniru stopera ispred crnogorskog napadača izbacuje loptu u aut. U 25. minuti prekaj pas Hadžića za Suljića nakon akcije koju je započeo Sesar iz svoje polovice.

 

Bilo je samo pitanje vremena kada će Brnović ponovo vaditi loptu iz svoje mreže. U 27. minuti je zaposleni Brnović u padu spriječio udarac Hadžića, koji je nedugo nakon toga zakasnio na jednu loptu. 

 

Iz dobre pozicije Husejinović u 31. minuti pogađa samo živi zid. Zeta se malo "oporavila", a onda novi gol Sarajeva u 43. minuti. Husejinović odlično šutira, Brnović uspijeva kratko odbiti, nije se ni pridigao, a Belošević, koji je dobro sve pratio, loptu šalje u mrežu za velikih 2:0.

 

 

I kada su svi očekivali da će s tih ugodnih 2:0 Sarajevo otići na zasluženi odmor, Crnogorci su smanjili. Prelijep pogodak postigao je Božović. Izveo je slobodni udarac iskosa s desne strane, lopta prošla živi zid i otišla u donji desni ugao nemoćnog Bandovića. 

 

U nastavku nešto slabija igra. Nakon prvih dvadesetak minuta igre drugog dijela nijedna prilika, tek slabašni pokušaj Sesara. Jović je u 64. minuti izvršio prvu izmjenu, pa je Karamatić dobio priliku umjesto Suljića, strijelca vodećeg gola.

 

Iskusni Hadžić je u 66. minuti loptu probacio ispod Brnovića, ali nijedan njegov suigrač nije bio na mjestu, te je propao dobar napad domaćih. Kako se bližio kraj utakmice, domaći su sve više napadali. 

 

Šunjevarić je pokušao nakon povratne Karamatića u 68. minuti, ali je na kraju svega lopta otišla u korner. Belošević ga je izveo, a Torlak pucao preko gola. Olakšao je bh. predstavniku Peličić, koji je u 72. minuti "zaradio" drugu javnu opomenu, te je Zeta do kraja, posljednjih 20-ak minuta, morala igrati s igračem manje.

 

Iako su silno napadali, bordo momci nisu uspjeli postići i treći pogodak. U 84. minuti Sesar je poslao pravi top prema golu Crnogoraca, sjajni Brnović spasio je svoju momčad, a posljednji Jovićev adut bio je Haskić, koji je upravo Sesara zamijenio nedugo nakon sjajnog pokušaja ljevicom.

 

Sarajevo je večeras bilo puno bolje, ali su gosti iz jedinog pravog pokušaja uspjeli zatresti mrežu Bandovića i revanš učiniti zanimljivijim. Bh. predstavnik je, naravno, i dalje favorit, no svoje mjesto u play-offu morat će za sedam dana potvrditi u Podgorici. Posebno treba pohvaliti navijače, koji su još jednom priredili spektakl za svoje ljubimce. 

 

Sarajevo - Zeta 2:1 (Suljić 17, Belošević 43/ Božović 45)
 

Žuti kartoni: Šunjevarić (SAR), Radulović, Zlatičanin, Korać, Peličić, Božović, Novović (ZET)

Crveni karton: Peličić (ZET)

 

FK Sarajevo: Bandović, Torlak, Tatomirović, Belošević, Dupovac, Sesar (od 85. Haskić), Husejinović, Šunjevarić (od 75. Čomor), Zlatković, Hadžić, Suljić (od 64. Karamatić).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

ZETA: Brnović, Radulović, Zlatičanin, Novović, Radulović, Peličić, Božović (od 81. Kalačević), Došljak, Burzanović, Boljević (od 52. Dabić), Korać. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.