Salihamidžić želi trenera iz regiona na klupi Bayerna
Foto: Salihamidžić (BiH) se raduje nakon gola Bayerna protiv Freiburga

Bira se nasljednik Juppa Heynckesa

Salihamidžić želi trenera iz regiona na klupi Bayerna

Iako sezona još nije ni na polovici, njemački mediji uveliko pišu o događajima koji bi se trebali desiti narednog ljeta, odnosno imenovanju novog trenera Bayerna iz Minhena. 

Podsjetimo, Bayern je bez šefa struke ostao nakon što je Carlo Ancelotti dobio otkaz poslije poraza od PSG-a (3:0), a tim je do kraja tekuće sezone preuzeo nekadašnji šef struke Jupp Heynckes. 

Obzirom na godine i na to da je već četiri i po sezone proveo u penziji, Heynckes ne želi poslije ove sezone da se bavi trenerskim poslom, a u Bayernu uveliko traže rješenje koje će biti dugoročno na njihovoj klupi. U medijima se spominju brojni kandidati, a sada je navodno jedan od njih i hrvatski stručnjak Niko Kovač.

Kovač je trenutno šef struke u ekipi Eintracht Frankfurta, a njemački mediji pišu da on ispunjava sve zahtjeve koje traže Uli Hoenes, Karl-Jeinz Rummenigge i Hasan Salihamidžić. Dakle, Kovačeva prednost je  utome što govori njemački jezik, veoma je mlad stručnjak, može odgovoriti potrebnim taktičkim sistemima Bayerna, ima disciplinu u ekipi, red, volju i borbeni duh. 

Foto: Niko Kovač tokom utakmice Bundeslige protiv Mainza

Osim svega, novi trener Bayerna morat će biti u stanju da u tim integrira mlade igrače obzirom da na nekim pozicijama Bayern ima fudbalere koji su stari preko 30 godina. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Kovaču ide sjajno ove sezone sa Eintrachtom jer se trenutno njegova ekipa nalazi na 7. poziciji u Bundesligi, a prošle sezone je igrala finale Kupa. Prednost Kovača je i u činjenici da je njegov taktički sistem isit kao kod Heynckesa (4-2-3-1), ali zavisno od protivnika Kovač može da veoma uspješno promijeni taj sistem u formaciju sa dva napadača. Njegov Eintracht ove sezone trči mnogo više nego Bayern što pokazuje disciplinu u igri i sve ove činjenice svakako mogu ići samo u prilog hrvatskom stručnjaku.

Podsjetimo, osim Kovača, najviše se pominje Thomas Tuchel u kontekstu novog trenera Bayerna, a osim njega tu je i Julian Nagelsmann.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi