Sarajevo na UEFA listi bolje od Željezničara
Foto:EPA

Real vodeći, Bayern na 2. mjestu

Sarajevo na UEFA listi bolje od Željezničara

S. Bošković

Evropska fudbalska federacija objavila je listu najboljih evropskih klubova, a najbolje plasirani klub iz naše zemlje je Sarajevo.

Na 1. mjestu UEFA rang liste nalazi se Real Madrid ima 147.285 bodova, dok su iza "kraljevskog kluba" Bayern i Barcelona. Top 5 zatvaraju Chelsea i Atletico Madrid, a najbolji klub iz regiona je Dinamo Zagreb 25.775 bodova.

Sarajevo, kao najbolji bh. klub, nalazi se na 215. mjestu sa 6.425 bodova, Željezničar je 227. sa 5.925 bodova, dok se Široki i Zrinjski nalaze na 312. odnosno 333. mjestu. Borac je 358., a Olimipic koji je ove sezone debitovao u Evropi je 409.

Lista se određuje učincima klubova u proteklih pet godina u evropskim takmičenjima, a ista se i koristi za ždrijeb Lige Prvaka i Evropske lige. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.