Šćuk debitovao za Mlada Boleslav

Češka Gambrinus liga

Šćuk debitovao za Mlada Boleslav

E. Škorić

Vodeća momčad češkog prvenstva, Viktoria Plzen, savladala je Mlada Boleslav pred svojim navijačima u derbi susretu 27. kola.

Vitoria je tako učvrstila lidersku poziciju, te sada ima čak četiri boda više od drugoplasirane praške Sparte. Do pobjede su stigli nakon 64 minute igre, kada su mrežu Mlada Boleslava tresli Kolar, Bakos i Rajtoral. Utješni gol za goste postigao je Reznicek u 74. minuti.

No, ono što je bitno, mladi bh. internacionalac Jasmin Šćuk ušao je u drugom poluvremenu i tako upisao prvi nastup za seniorsku momčad Mlada Boleslava. Šćuk, inače, igra na pozciji zadnjeg veznog i rođen je u Mostaru. Za B tim Boleslava postigao je deset golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti