Sesaru 90 minuta, Akhisar slavio na teškom gostovanju

Superliga, 20. kolo

Sesaru 90 minuta, Akhisar slavio na teškom gostovanju

Edmir Škorić

U nedjelju su odigrane još dvije utakmice dvadesetog kola turske Superlige. Akhisar je stigao do uvjerljive pobjede, dok su bodove podijelili Bursaspor i Antalyaspor.

Bursaspor je pred svojim navijačima, rezultatom 1:1, remizirao s Antalyasporom. Strijelac vodećeg gola bio je Civili u trinaestoj minuti, ali je Senturk u 85. pogodio za bod gostiju.

Akhisar je u Trabzonu protiv istoimenog domaćina slavio visoku pobjedu rezultatom 4:1. Demirok je u 17. zabio za 0:1, ali je deset minuta kasnije Adin izjednačio na 1:1. 

U nastavku hat-trick Akyüza za devetu ovosezonsku pobjedu Akhisara, koji je sada petoplasirani sa 31 bodom. Drugi, utješni gol za domaće postigao je u 92. minuti. Ivan Sesar, bivši bh. reprezentativac, igrao je svih 90 minuta za gostujuću momčad. 

Superliga, 20. kolo:
Bursaspor - Antalyaspor 1:1 (Civelli 13/ Senturk 85)
Trabzonspor - Akhisar 2:4 (Adin 27, 92/ Demirok 17, Akyüz 52, 56)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti