Službeno: Pandža potpisao za Arsenal Kiev

Potpisan trogodišnji ugovor

Službeno: Pandža potpisao za Arsenal Kiev

A. Haznadarević

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Boris Pandža, novi je član ukrajinske momčadi Arsenal Kiev.

Bh. stoper je za naš portal još u utorak potvrdio da pregovara sa Arsenalom, a sada je i službeno potpisao trogodišnju saradnju sa ovom momčadi.

S obzirom na to da je ugovor sa njegovim, sada već bivšim klubom, belgijskim Mechelenom isticao naredne godine, uprava je željela izvući barem nešto novca prije isteka ugovora, te su se dva kluba brzo dogovorila oko visine odštete, koja se procjenjuje na oko 500.000 eura.

Dvadesetpetogodišnji Pandža je svoje prve fudbalske korake napravio u redovima Zrinjskog, a u svojoj karijeri je nastupao za momčadi Širokog Brijega, splitskog Hajduka, te belgijskog Mechelena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.