Spriječen štrajk fudbalera u SAD-u
Donovan i Hušidić

Liga počinje u petak

Spriječen štrajk fudbalera u SAD-u

M. Skaka

Sezona u američkoj MLS ligi počeće u petak kao što je i planirano, nakon što je postignut dogovor o kolektivnom ugovoru čime je spriječen štraj igrača u ovoj ligi.

Nakon četiri dana pregovora, postignut je novi petogodišnji dogovor između MLS-a i fudbalera koji nastupaju u ovoj ligi. Novi ugovor koristiće ineresima lige, ali i igračima i njihovom sindikatu, potvrdio je Don Garber komesar Major League Soccera.

Novi ugovor omogučiće igračima status slobodnog agenta iako samo za igrače od 28 godina i starije sa minimalno osam godina iskustva u ligi. Osim toga, podignuta je i minialna plata u ligi kao i ograničenja za “salary cap”, a tačni iznosi još uvijek nisu objavljeni.

Sličan scenarij gledali smo i 2010. godine kada je samo pet dana pred početak takmičenja postignut dogovor.

Prvu utakmicu sezone igraće prvak Los Angeles Galaxy u kojem nastupa i naš potencijalni repreentativac Baggio Husidić protiv Chiucago Firea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.