Stigle ocjene: Samo jedan Zmaj među Top 100 na novoj FIFA-i
Foto: EPA

Uskoro na tržištu nova verzija popularne video igre

Stigle ocjene: Samo jedan Zmaj među Top 100 na novoj FIFA-i

Uskoro će javnosti biti dostupno novo izdanje popularne video igrice FIFA. Zvanično puštanje u prodaju FIFA-e 18 je najavljeno za 29. septembar, a na stranici njenog proizvođača, EA Sportsa, dostupna je lista 100 najbolje rangiranih fudbalera u novom izdanju.

Na prvom mjestu se nalazi Cristiano Ronaldo, čiji će se lik naći i na omotu popularne igrice. Portugalac na novoj FIFA-i ima ukupnu ocjenu 94, dok se na drugom mjestu nalazi Lionel Messi s ocjenom 93.

Osim sjajnog dvojca najboljih 10 čine još Neymar (92), Luis Suarez (92), Manuel Neuer (92), Robert Lewandowski (91), Sergio Ramos (90), Eden Hazard (90), Toni Kroos (90) i Gonzalo Higuain (90).

Svoje mjesto među FIFA-inih Top 100 zauzeo je samo jedan bh. fudbaler, a riječ je o veznjaku Juventusa Miralemu Pjaniću. Popularni Mire je zauzeo 75. mjesto s ukupnom ocjenom 85. Njegove mogućnosti dodavanja i driblinga su ocijenjene istom ocjenom - 86, dok je, barem na novoj FIFA-i, najslabija karika bh. reprezentativca igra u odbrani koja je ocijenjena sa 67.

Neki od igrače koje je Pjanić ostavio iza sebe na ovoj listi su Azpilicueta, Insigne, Di Maria, Khedira, Mane, Asensio, Falcao, Icardi, Dele Alli i Marcihsio

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi