Težak udarac za Sevillu pred finala Evropske lige i Kupa

Povrijedio se Benoit Tremoulinas

Težak udarac za Sevillu pred finala Evropske lige i Kupa

Teme:

Trener Seville Unai Emery se iznenada našao u ozbiljnim problemima uoči dvije najvažnije utakmice u sezoni.

Sevilla će se 18. maja u finalu Evropske lige sastati sa Liverpoolom, a u tom susretu trener Andalužana neće moći računati na jednog od svojih najboljih fudbalera Benoita Tremoulinasa.

Također, ovaj francuski fudbaler će propustiti još jedno veliko finale, obzirom da se Sevilla četiri dana nakon finala Evropske lige sastaje sa Barcelonom u okviru finala Kupa Kralja.

Tremoulinas će zbog povrede koljena biti onemogućen i da nastupi na Evropskom prvenstvu, iako je pitanje da li bi uopšte bio na spisku Deschampsa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovaj 30-godišnji lijevi bek je u ovoj sezoni odigrao ukupno 37 utakmice za Sevillu, a postigao je jedan pogodak uz tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi