Trabzon šokirao Inter

Liga prvaka, 1. kolo grupa B

Trabzon šokirao Inter

Prvo kolo grupe B donijelo je senzacionalan triumf  Trabzonspora u Milanu protiv Intera od 1:0 dok je moskovski CSKA iako je gubio sa 2:0 u 90. minutu došao do 2:2 u Lilleu.

Trabzon je mimo svih očekivanja vrlo hrabro počeo meč sa Interom koji je tek nakon dvadesetak minuta preuzeo inicijativu, a najbolju priliku je propustio Pazzini. Upravo je njega u 55. minutu zamijenio Milito, ali smireni Tolga Zengin, golman turskog tima, odolio je svim iskušenjima i upravo je Argentinac propustio dvije lijepe prilike. Gol za istorijsku pobjedu tima Senola Gunesa postigao je Čeh Čelustka, inače defanzivac, uz pomoć Halila Altintopa. Još jednu priliku u 90. minutu je imao Coutinho, ali je Tolga Zengin i iz tog duela izašao kao pobjednik. Potpuno zaslužena pobjeda turskog tima kome je ovo i najveći trijumf u istoriji na međunarodnoj sceni.

Francuski šampion Lille propustio je veliku priliku da pobjedom počne novu sezonu u Ligi prvaka. Tim trenera Garcie vodio je 2:0 protiv moskovskog CSKA našeg Elvira Rahimića (nije ulazio u igru), a jedin utjeha im je što su su i u desetom uzastopnom meču kao domaćini u Ligi prvaka ostali neporaženi (tri pobjede i sedam remija). Odnos šuteva u prvom poluvremenu bio je čak 16:3 za Francuze što dovoljno govoro o dominaciji, a pogodak je uslijedio u pravo vrijeme i to u 45. minutu preko Sowa kome je to bio prvijenac u Ligi prvaka.

Lille je nastavio sa napadačkom igrom i u nastavku što se isplatilo već u 57. minutu kad je Balmont uposlio Pedrettia koji je savladao Gabulova. Već u narednom minutu šansu je imao Doumbia, a isti igrač je u 72. minutu smanjio rezultat. Do kraja meča su Rusi stezali obruč i sve im se isplatilo u 90. minutu kad je Doumbia još jednom savladao Landreaua. CSKA je u posljednjih 13 mečeva na strani u Ligi prvaka samo jednom pobijedio, ali ovaj bod je ravan trijumfu.




Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.