U svom debiju Amar Osim izjednačio klupski rekord

Na samom početku

U svom debiju Amar Osim izjednačio klupski rekord

Bivši menadžer Željezničara, Amar Osim, pobjedom je debitovao na klupi svog Al Kharitiyatha. U okviru 16. kola katarskog fudbalskog prvenstva Osimov novi klub je sa visokih 4:0 savladao ekipu Al Shahaniya.

Ovom značajnom pobjedom na timom koji sa klupe predvodi hrvatski stručnjak Luka Bonačaić, Osimov sastav se popeo sa 12. na 11. mjesto na tabeli katarskog fudbalskog šampionata.

Pobjeda Al Kharitiyath protiv Al Shahaniya je rekordna za Osimov klub otkako se takmiči u najjačem rangu katarskog fudbala. Naime, samo je u jednom navratu Al Kharitiyath uspio slaviti sa ovim rezultatom. Bilo je to gotovo prije tačno dvije godine (16. februar 2013.) kada je sa 4:0 savladao Al Arabi.

Amar Osim je tako već u svom debiju uspio izjednačiti klupski rekord.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.