UEFA odbila minutu šutnje za žrtve u Istanbulu
Foto: EPA

Bez počasti žrtvama

UEFA odbila minutu šutnje za žrtve u Istanbulu

M. Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) odbila je zahtjev da mečevi četvrtfinala Evropskog prvenstva počnu minutom šutnje u spomen na žrtve terorističkog napada u Istanbulu.

Ovakva odluka UEFA-e je razbjesnila svijet, posebno jer je UEFA dozvolila minut šutnje nakon terorističkih napada u Parizu prošle godine, te su igrači širom Evrope nosili crne trake u čast žrtava.

Međutim, to se sada neće desiti. Iz UEFA-e su potvrdili da minute šutnje za žrtve u Istanbul neće biti, jer se čast odaje za tragedije koje imaju direktne veze s fudbalom ili s ekipom koja igra.

Ogorčenje na društvenim mrežama nakon ovog poteza je očito, posebno zbog činjenice da je selekcija Turske igrala na Evropskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi