United je mašina za pravljenje novca
Foto: EPA

Ogromni prihodi Crvenih đavola

United je mašina za pravljenje novca

M. Šljivak

Manchester United je bez ikavke sumnje jedan od najvećih timova svijeta.

Godinama unazad Crveni đavoli su dominirali engleskim fudbalom, ali posljednja titula osvojena je 2013. godine, nakon čega je klub upao u rezultatsku krizu.

Liga prvaka je postajala samo san za velikana s Old Trafforda. Prošle sezone su uspjeli preko Evropske lige da se vrate u najelitnije takmičenje, ali su u Premier ligi završili tek kao šesti.

Međutim, bez obzira što prošle godine nisu igrali Ligu prvaka, Manchester United je imao nevjerovatne prihode. Klub je zaradio više od pola milijarde funti i to drugu godinu zaredom.

Nakon što su prošle godine postali prvi britanski klub za zaradom većom od pola milijarde (515.3 miliona funti), prošle sezone zarada je dodatno i povećana i zaključno sa 30. junom ove godine, prihod Uniteda je iznostio 581.2 miliona funti.

Potpredsjednik kluba Ed Woodward zadovoljan je prihodima koje je klub ostvario u protekloj sezoni.

"Uspješno smo okončali prošlu sezonu. Na klupskom nivou smo ostvarili značajne rezultate i ostvarili smo rekordne prihode od preko 581 milion funti, od čega je čista zarada nakon svih plaćenih taksi i raznih odbitaka ukupno 199.8 miliona funti. Zadovoljni smo ulaganjima u naš tim i radujemo se nastupima ove sezone", rekao je Woodward.

I u ovoj sezoni na Old Traffordu se očekuju veliki prihodi. Prema nekim istraživanjima, očekuje se da United u ovoj sezoni ima prihode između 575 i 585 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Očigledno je United prava mašina za pravljenje novca i bez ikakve sumnje su Crveni đavoli jedan od najbogatijih timova svijeta.

Zahvaljujući ogromnoj zaradi United će imati mogućnost dovođenja velikih imena u svoje redove i lako bismo ponovo mogli da gledamo dominaciju Crvenih đavola u narednim godinama.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi