Zahirović naredne dvije godine u njemačkom Bochumu

Potvrdio za SportSport.ba

Zahirović naredne dvije godine u njemačkom Bochumu

D. Kurbegović

Reprezentativac naše zemlje i dojučerašnji član ruskog Spartak Nalčika Adnan Zahirović danas je potpisao ugovor na dvije godine sa njemačkim drugoligašem Bochumom.

Ovo je za naš portal potvrdio i sam igrač.

"U Bochum sam došao u utorak, u srijedu sam odradio trening i danas sam prošao lječničke preglede i potpisao ugovor na dvije plus jednu godinu. Još je ostalo da se završi papirologija, te uplati obeštećenje mom bivšem klubu u Rusiji. Žao mi je što se u medijima pojavila informacija da sam na probi jer to nema nikakve veze s istinom. Drago mi je što se sve završilo i što imam novi izazov u karijeri", kaže za naš portal 23-godišnji Zahirović.

Prezadovoljan je uvjetima u klubu i nada se da će pomoći klubu u borbi za što bolji plasman.

"Zaodovoljan sam uslovima i trenerom kluba koji je legenda njemačkog nogometa Peter Neuruer. Nadam se da će mi Bochum biti dobra odskočna daska za još veći napredak u mojoj karijeri. U ponedjelljak igramo protiv Dinama iz Dresdena i ja ću vjerovatno biti u konkurenciji za tim za naredno kolo jer do ponedjeljka se neće stići završiti sva papirologija. Nadam se da ću izboriti mjesto prvotimca i pomoći klubu da ostvari što bolji plasman", izjavio je za SportSport.ba Adnan Zahirović nakon potpisivanja ugovora sa njemačkim Bochumom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.