Nakon nešto više od dva sata leta

Željezničar stigao na Maltu

Avion sa fudbalerima, stručnim štabom i delegacijom Željezničara, te određenim brojem novinara i navijača, koji je u 11:45 sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo poletio ka Malti, oko 12:55 sati sletio je na ovaj otok i državu u Sredozemnom moru.

Sjajna atmosfera još od samog polaska iz Sarajeva vladala je među izabranicima Milomira Odovića. Glavni i odgovorni za sjajan štimung i dobru atmosferu na čarter letu bio je klupski ekonom i dugogodišnji uposlenik kluba Erdijan Dino Pekić, koji je između ostalog i oficir za sigurnost na stadionu Grbavica.

Nakon što je avion sletio na "Malta International Airport", uslijedila je kraća vožnja do hotela. Igrači Željezničara su smješteni u hotel Kennedy Nova u samom centru grada na obali Sredozemnog mora, dok su predstavnici medija i navijači smješteni u hotelu The Strand 115, udaljenom 10 metara od hotela sa fudbalerima Plavih.

Drugoplasiranu ekipu BH Telecom Premijer lige danas očekuje i jedini trening koji će obaviti tokom boravka na Malti, a on je planiran za 17:45 na stadionu Hiberniansa. Pola sata prije treninga biti će održana i zvanična press konferencija, dok će uvodnih 15 minuta treninga biti otvoreno za medije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U videu prilogu koju je naša ekipa zabilježila na avionu i iz aviona pogledajte neke od najzanimljivih detalja leta iz Sarajeva, preko Jadranskog mora, Italije, Napulja, pa sve do finalte destinacije - Malte.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.