Barcelona i u drugoj utakmici pregazila Galatasaray

Katalonski tim blizu plasmana na Final Four

Barcelona i u drugoj utakmici pregazila Galatasaray

Košarkaši Barcelone slavili su ubjedljivu ppobjedu u drugoj utakmici četvrtfinala Eurolige protiv Galatasaraya rezultatom 84:63 i sada vode sa 2-0 u seriji.

Barcelona je iskoristila neigranje najboljeg igrača gostiju Carlosa Arroya, te se bez problema obračunala s gostima iz Istanbula, koji bez Arroya nisu ekipa kao i s njim.

Katalonski klub je već u prvih deset minuta utakmice napravio prednost koju gosti nisu mogli dostići. Barca je vodila sa 21:8, a nakon toga su Huertas, Tomić i društvo samo održavali stečenu prednost.

Drugo poluvrijeme je bilo potpuno izjednačeno, ali prednost Barce stečena u prvom dijelu bila je prevellik zalogaj za igrače Ergina Atamana. Na kraju je Barca slavila zasluženu pobjedu i stigla nadomak plasmana na Final Four.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Brad Oleson je sa 15 poena bio najefikasniji u pobjedničkom timu, Alejandro Abrines, je dodao 13, Marcelo Huertas 12, Ante Tomić 11 poena i 8 skokova, a Kostas Papanikolau 10.

Bivši reprezentativac naše zemlje Henry Domercant bio je najbolji kod Galatasaraya sa 11 poena, Ender Arslan je ubacio 10 uz 7 asistencija, dok je Zoran Erceg dodao 9 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.