Blijedo izdanje Dijona i Krupalije
Blijed u meču protiv Chalona: Damir Krupalija

Francuska košarkaška liga, 17. kolo

Blijedo izdanje Dijona i Krupalije

Sastav Dijona ugostio je ekipu Chalona u 17. kolu prvenstva Francuske i pokazao se kao veoma darežljiv domaćin s obzirom da je gost od početka do kraja dominirao i na kraju prilično lako uzeo bodove (81:73).
Za Dijon je nastupio i Damir Krupalija, ali se sa 2 poena i isto toliko skokova utopio u sivilo svog tima. Brian Boddicker i Jerome Schmitt sa po 19 koševa bili su najefikasniji igrači susreta s tom razlikom što je Schmitt dodao i 10 skokova.

Poraz je pretrpio lider, ekipa Orleansa. Bolji je bio Vichy koji je slavio sa 80:77. David Teague sa 30 koševa i 4 skoka bio je neriješiva enigma za lidera u čijim su redovima bolji od ostalih bili Brian Green (18) i Sciarra (11 p, 6 sk).
Iz 17. kola treba izdvojiti visoku pobjedu Lyon-Villeurbannea nad Gravelinesom (89:69), te novi posrtaj bivšeg euroligaša Pau-Lacq-Orthez od LeHavrea (93:102).

Poredak
1. Orléans 31 bod, Lyon-Villeurbanne 31, Nancy 28, Roanne 27, Le Mans 27, Strasbourg 27, Gravelines-Dunkerque 27, Chalon/Saône 26, Cholet 25, Vichy 24, Dijon 23, Hyeres-Toulon 23, Besançon 23, Rouen 23, Le Havre 23, Pau-Lacq-Orthez 20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.