Bryant odveo Ulm do pobjede

Eurocup

Bryant odveo Ulm do pobjede

M. Šljivak

Košarkaši njemačkog Ulma savladali su vvečeras na svom parketu Bilbao 85:81 u prvom susretu četvrtfinala Eurocupa.


Prva četvrtina ovog susreta donijela izjednačenu košarku sve do tri minute pred kraj perioda. Ulm je imao vodstvo od 16:14, ali je tada Bilbao napravio seriju od 14:0, da bi nakon prve dionice imali 12 razlike 30:18.

Ipak, domači košarkaši odigravaju sjajno drugu četvrtinu. Zaigrali su mnogo bolje u odbrani što im je donijelo izjednačenje rezultata na tri i po minute do kraja poluvremena 36:36. Međutim, Bilbao je uspio do kraja prvog poluvremena steći tri poena prednosti, te se na odmor otišlo rezultatom 45:42 za goste iz Španije.

Treća četvrtina donijela je dosta izjednačenu košarku. Timovi su imali svoje periode igreu kojima su bili bolji, ali nisu uspjevali stvoriti neku znalajniju prednost. Nakon 30 minuta igre Ulm je imao dva poena prednosti 30:28.

Ulm je odlično otvorio završnu četvrtinu. Serijom 11:2 su otišli na 11 razlike 71:60, ali je Bilbao ipak do kraja uspio smanjiti samo na četiri poena zaostatka, te u revanš ulaze sa dobrim šansam za prolaz dalje.

John Bryant je sa 30 poena i sedam skokova predvodio Ulm, dok je za goste Vasiliadis ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti