"Da nije bilo rata pobijedili bismo Dream Team"

Dušan Ivković uvjeren

"Da nije bilo rata pobijedili bismo Dream Team"

M. Šljivak

Legendarni trener Dušan Ivković vjeruje kako bi reprezentacija Jugoslavije pobijedila američki Dream Team da nije bilo ratnih sukoba na ovom području.

Ivković je ovog ljeta završio dugogodišnju karijeru, a bio je posljednji trener reprezentacije Jugoslavije.

Vjeruje da bi 1992. godine na Olimpijskim igrama njegovi izabranici pobijedili najbolji tim svijeta, američki Dream Team.

"Da nije bilo rata pobijedili bismo Dream Team. Druge selekcije, koje su igrale s Amerikancima, radije su se fotografisali s Michaelom Jordanom i ostalima, a mi smo se spremali za tu utakmicu. Vjerovali smo da ih možemo dobiti", rekao je Ivković za jednu grčku televiziju.

Ivković je u sastavu imao velike zvijezde poput Dražena Petrovića, Tonija Kukoča, Vladu Divca, ali je rat zaustavio najperskeptivniju generaciju jugoslavenske košarke da pokaže šta zna.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi