Dragić: Imali smo šest igrača na parketu

Košarkaš Slovenije nakon meča sa Grčkom

Dragić: Imali smo šest igrača na parketu

Sinoć su svoj duel u okviru drugog kola grupe F, drugog kruga Eurobasketa odigrali Slovenija i Grčka. 

Domaćin je slavio 73:65, te je tako osigurao plasman u naredni krug takmičenja. Nakon susreta mlađi brat Dragić, Zoran bio je oduševljen atmosferom u Stožicama. 

"Nevjerovatnu podršku smo imali, kao da imate šest igrača na parketu. Igrali smo kao i prije dva dana. Uz dosta energije došli smo do zaslužene pobjede. Malo smo usporili u posljednjoj četvrtini, ali na kraju smo upisali važnu pobjedu," rekao je Dragić. 

Vidno nezadovoljan nakon meča bio je Nikos Zisis. "Slovenija nam je nametnula visok ritam utakmice. Nismo imali odgovor na igru Gorana Dragića. Otovrio je utakmicu sjajnom serijom, a potom je imao ofanzive skokove, poene iz kontre. Sada moramo čekati i druge rezultate, ali sve dok ima nade nećemo se prestati boriti," rekao je Nikos Zisis. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.