Eurocup: Domaćinima tri pobjede

Pobjeda Budućnosti nad Valencijom

Eurocup: Domaćinima tri pobjede

Midhat Šljivak
Teme:

Tri utakmice četvrtfinalne serije košarkaškog Eurocupa odigrane su večeras, a u sva tri susreta pobjede su slavile domaće ekipe.   

Podgorička Budućnost je u Morači savladala špansku Valenciu 75:71. Podgoričani su do pobjede došli sjajnom igrom u posljednjoj četvrtini koju su dobili 21:10, te su stekli prednost u seriju od 1:0. Bojan Dubljević i Jermaine Anderson su predvodili crnogorskog prvaka sa po 15 poena, dok je kod gostiju iz Valencije De Colo ubacio 12 poena. 

 

Lietuvos Rytas je upisao siguran trijumf nad Donetskom 76:65. Veliku prednost su domaći košarkaši stekli nakon prvih deset minuta 18:9, da bi do kraja susreta mirnom igrom povećali prednost na konačnih plus jedanaest. 

 

Steponas Barbauskas je predvodio litvanski tim sa 15 poena,  dok je na drugoj strani Ivan Radenović ubacio 16 poena.

 

U ruskom duelu Khimki je s 81:72 savladao Lokomotivu Kuban. Khimki je do pobjede došao odličnom zadnjom četvrtinom koju su dobili 22:12, što je bilo dovoljno za pobjedu u prvoj utakmici.

 

Thomas Kelati je u pobjedničkom sastavu ubacio 20 poena, a na drugoj strani Massey i Rogers su ubacili po 14 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.