Fantastičan meč Kikanovića protiv Bayerna

Eurokup, osmina finala

Fantastičan meč Kikanovića protiv Bayerna

E. Škorić

U velikom njemačkom derbiju sastali su se Alba i Bayern, a meč je završen bez pobjednika (82:82).

Prava drama viđena je večeras u Berlinu u prvoj utakmici osmine finala Eurokupa. Bayern je vodio u finišu, ali je susret završen rezultatom 82:82. 

Naravno, nije bilo produžetaka, pošto se igraju dvije utakmice. Revanš u Mihenu odlučit će putnika u četvrtfinale.

Bh. centar Elmedin Kikanović ponovo je briljirao protiv Bayerna. Ubacio je 24 poena uz tri skoka i dvije asistencije, dok je Jordan Taylor dodao 18, a Milosavljević 17 poena.

Najbolji u sastavu Bavaraca bio je Duško Savanović sa 15 poena, Paul Zipser je dodao 14, a Anton Gavel i Deon Thompson po 13 poena.

Podsjetimo da su nekidan Alba i Bayern igrali finale Kupa Njemačke i Alba je tada upravo na krilima Kikanovića došla do pobjede i trofeja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi