Hanga predvodi Mađare, na spisku i brat bh. košarkaša

Hanga predvodi Mađare, na spisku i brat bh. košarkaša

D. Rakanović

Selektor reprezentacije Mađarske Stojan Ivković objavio je spisak od 12 košarkaša na koje računa na predstojećem Eurobasketu. 

Ovo će biti prvi Eurobasket za reprezentaciju Mađarske nakon 1999. godine. Mađare će predvoditi novi košarkaš Barcelone Adam Hanga. 

Zanimljivo je da je mjestu na konačnom spisku ove selekcije zauzeo Kemal Karahodžić, inače stariji brat potencijalnog reprezentativca Bosne i Hercegovine Kenana. 

Ivković će na Eurobasketu moći računati na slijedeće igrače:

Krisztián Wittmann, András Rujak, Adam Hanga, David Vojvoda, Zoltan Perl, Csaba Ferencz, Peter Kovacs, Norbert Toth, Janos Eilingsfeld, Rosco Allen, Akos Keller i Kemal Karahodžić. 

Mađarska će igrati u grupi C sa Španijom, Hrvatskom, Češkom, Crnom Gorom i domaćinom Rumunijom. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi