Ilić višak kod Ivkovića

Pred turnir u Sloveniji

Ilić višak kod Ivkovića

Dušan Ivković, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, smanjio je spisak igrača za jedno ime.

Prekobrojan je visoki centar Mile Ilić, a šansu je dobio Boban Marjanović. Ivković je ujedno izjavio da na turnir zemalja bivše Jufgoslavije u Ljubljanu vodi 14 igrača među kojim neće biti povrijeđenog Novice Veličkovića.

Podsjetimo da je problem sa povredom imao i Nemanja Bjelica, ali se on iznenađujuće brzo oporavio. Srbija je na turniru u Stožicama koji se igra od 7. do 10. avgusta u grupi sa Bosnom i Hercegovinom i Makedonijom dok su u drugoj Slovenija, Hrvatska i Crna Gora. Za Krstića i drugove slijedi najteži dio priprema jer će za 15 dana odigrati 11 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.