Iverson blizu Memphisa

NBA Liga

Iverson blizu Memphisa

Glavni menadžer Memphis Grizzliesa Chris Weber potvrdio je ESPN-u da su zainteresirani za dovođenje Allena Iversona u svoje redove, te da su prvi kontakti već uspostavljeni.

Sam Allen Iverson je već drugi put u posljednja tri dana na svom Twitteru objavio kako ga zanima igranje u Grizzliesima, što bi upravi Memphisa moglo olakšati posao pri dovođenju ovog sjajnog beka.

Iverson je trenutno najbolji i najpoznatiji free agent na tržištu, koji još uvijek nema klub, a ovog ljeta ga se selilo u Memphis, Miami i LA Clipperse. Ipak, kako sada stoje stvari Iverson će najvjerovatnije zaigrati u dresu Grizzliesa. 

Prethodnih dana se govorilo da bi mogao ići u Bobcatse, gdje ga je želio njegov bivši trener iz Philadelphie Larry Brown, ali kako se Bobcatsi nalaze u velikim finansijskim problemima, ta solucija je otpala. 

Nakon toga se pojavila priča o Miamiu, ali i tu se pojavio mali problem. Naime, Miami je već prekoračio dozvoljeni limit za 3 miliona dolara kada su u pitanju plaćanja poreza na luksuz, tako da je i to bilo neostvarivo. 

Iako i Memphis nema puno prostora u salary capu, samo 3,5 miliona dolara, čini se da će se ipak naći neko riješenje kako bi doveli u svoje redove čovjeka koji je deset puta igrao na All-Star utakmici. 

Nakon što je prošle godine mijenjan iz Denvera u Detroit, Iverson je odigrao samo 57 utakmica, u kojima je bilježio prosjek od 17,5 poena po utakmici, što je njegov najlošiji procenat u sjajnoj karijeri. To je ujedno utjecalo na njegov pronalazak kluba, pa se tako niko od velikih klubova nije sjetio da ga pozove u svoje redove. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.