Iverson napustio Memphis
Otišao na neodređeno vrijeme ?

''The Answer'' nije izdržao na klupi

Iverson napustio Memphis

M. Maksimović

Nije dugo trajalo. Philadelphia, Denver, Detroit, pa sada Mephis. Memphis u koji je stigao zbog 3.5 miliona dolara za jednu sezonu. Allen Iverson je stigao u Mephis jer je '' Bog je izabrao Memphis kao mjesto u kojem ću nastaviti karijeru, gdje ćemo stvoriti pobjedničku ekipu'' Ništa od toga se nije ostvarilo.
Memphis u sedam utakmica ostvario jednu pobjedu, Iverson je odigrao tri utakmice, nije bio starter u ekipi u kojoj niti jedan igrač sigurno neće napraviti ono što je ''The Answer'' napravio u svojoj karijeri.

Jedan je od najboljih strijelaca u istoriji NBA: s 27.7 poena po utakmici je na trećem mjestu svih vremena, iza Michaela Jordana i Wilta Chamberlaina. Deset puta je nastupio na All Star utakmici, bio je MVP finala 2001.godine, tri puta je bio u prvoj petorci, rookie godine, tri puta je proglašen najboljim kradljivcem, četiri puta je bio najbolji strijelac lige. Trener Lionel Hollins nije bio impresioniran, Mike Conley je dobio priliku. Iverson nije izdržao.


''Ovdje sam došao da od ovog sastava stvorimo jedan novi pobjednički. Nisam došao da sjedim na klupi, nikada u karijeri nisam sjedio na klupi, pa neću ni sada u ovom godinama. Stalno sam ponavljao da nism zadovoljan svojim statusom'' rekao je Iverson koji je priznao kako između njega i trenera nema komunikacije te da je nakon razgovora sa vlasnikom kluba Michaelom Heisleyem odlučio otići na neodređeno vrijeme. Prosto sumnjamo da će se vratiti u istu ekipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.