«Keramičari» sa pola snage
Teletović solidan

Španska ACB liga, 22. kolo

«Keramičari» sa pola snage

Za razliku od Eurolige u kojoj je doživjela poraz od Olympiacosa, TAU Ceramica u domaćem prvenstvu nema problema. U 22. kolu ACB lige «keramičari» su sa 95:69 nadigrali Bruesu. Mirza Teletović je meč okončao sa 8 poena i 3 skoka, a prvo ime susreta bio je Pete Mickael sa 23 poena i 6 uhvaćenih lopti.

Derbi kola pripao je Unicaji koja je kao gost nadigrala DKV Joventut (79:70). Meč je odlučen u zadnjem periodu koji je euroligaš dobio sa 29:16. Unicaju su do pobjede predvodili Rodriguez i Haislip sa po 14 poena, a Cook je dodao 13. Najbolji u timu Joventuta bio je Moiso (18 p, 7 sk.), dok je Ricky Rubio dodao 13.

Uz malo problema, u ovoj rundi takmičenja slavili su i Real i Barcelona. «Kraljevi» su bili bolji od Cajasola (95:92), a Katalonci od Zaragose (85:78).
Novi poraz doživjela je Murcia. Ovaj put bolja je bila ekipa Manrese (65:56), a u poraženom sastavu Ivan Opačak za 8 minuta ubacio je 3 koša, uz jedan skok.

Poredak
TAU Cerámica 20-1, Regal FC Barcelona 17-4, Real Madrid 15-5, Unicaja 15-6, DKV Joventut 15-6, Kalise Gran Canaria 13-7, Pamesa Valencia 12-9...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.