Kikanović "pao" na doping testu?

Prema pisanju srbijanskih medija

Kikanović "pao" na doping testu?

O. Lekić

Prema pisanju srbijanskih medija veliki doping skandal na pomolu je kod naših istočnih susjeda, a navodno je jedan od aktera tog skandala i naš košarkaški reprezentativac Elmedin Kikanović.

Srbijanski mediji pišu da je Antidoping agencija otkrila šestoro sportista sa pozitivnim nalazom na testu A uzorka, a navodno je među tiih šestoro sportista i naš košarkaški reprezentativac.

Međutim, ove vijesti još uvijek nisu potvrđene, odnosno nisu zvanične jer po zakonu Antidoping agencija ne smije iznositi imena u javnost dok se ne uzme B uzorak od osumnjičenih.

Srbijanske Večernje novine pišu da je Kikanović "pao" nakon polufinalnog susreta play-offa srbijanskog košarkaškog prvenstva u kojem je Zvezda igrala sa Partizanom.

Svih šest sportista prema pisanju Večernjih novina "palo" je na prvom testu zbog istih suspstanci. Jedna od tih supstanci je metilheksamin (tek od 1. januara na listi nedozvoljenih sredstava), koji se nalazi u jednom veoma popularnom preparatu među sportistima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.